Şırnak'ta İlk defa şah damarı ameliyatı yapıldı.
19 Ekim 2022

WhatsApp Image 2022-10-19 at 12.36.56.jpeg

Sağ kolunda uyuşmazlık ve güçsüzlük şikayeti ile gelen Abdullah Demirtaş’ın şah damarı’nda yüzde 80 tıkanıklık tespit edildi.

Sağ kolunda kısmi uyuşmazlık ve güçsüzlük şikayeti ile Şırnak Devlet Hastanesi’ne başvuran 57 yaşındaki Abdullah Demirtaş’ın yapılan tetkiklerden sonra şah damarında yüzde 80 tıkanıklık olduğu tespit edildi. Şırnak Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doktor Senan Hüseynov ve ekip arkadaşları yaptıkları ameliyat hazırlıklarından sonra 57 yaşındaki hastayı ameliyata aldı.

Şırnak’ta ilk defa yapılan şah damarı ameliyatı ile sağlığına kavuşan Abdullah Demirtaş, 1 günlük yoğun bakım, 3 günlük servis takibinden sonra taburcu edildi. Kontrole gelen Demirtaş’ın şikayetleri azaldı. Yakın zamanda tamamen sağlığına kavuşması bekleniyor.

Şırnak’ta yapılan şah damarı ameliyatı ile hastaların 300-500 kilometre uzaklığa gitmelerine gerek kalmadığını belirten Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Doktor Sanan Hüseynov; “Şırnak Devlet Hastanesi’nde 1 yıldan beri mecburi hizmetimi yapıyorum. Burada her gün poliklinik ve haftada bir kez cerrahi hizmet yapıyoruz. Damar ameliyatlarını ister batın, karında olan damarlar, ister bacaklardaki damarlar ister şah damarı ameliyatlarını yapmaya başladık. Şah damar ameliyatı daha önce Şırnak’ta yapılmamış. Bu ameliyatın yapılacağı en yakın yer Diyarbakır’dı. Abdullah bey bize Şah dama tıkanıklığı şikayeti ile nöroloji tarafından yönlendirildi. Sağ kolunda uyuşmazlık ve güçsüzlük kaybı vardı. Yapılan tetkiklerde şah damarının yüzde 80 tıkalı olduğunu gördük. Biz burada ameliyat hazırlıklarını yaptık. 2 saatte şah damarı ameliyatını başarılı bir şekilde icra ettik. Hastayı bir gün yoğun bakım, 2 de gün servis takibinden sonra sıkıntı olmamasının ardından taburcu ettik. Ameliyat çok başarılı oldu. bugün ilk kontrolüne gelmiş. Damarları gayet açık. Biz hastalarımızı böyle mutlu görünce ekip olarak bizlerde mutlu oluyoruz. Bundan sonraki yaşantısında hastamıza iyi, sağlıklı günler diliyorum. Hastamızın sağlık durumu gayet iyi, şikayetleri azalmış. Boynunda bile yara izleri kalmadı. Şuanda hastamız mutlu. Biz bu ameliyatları artık Şırnak’ta yapabiliyoruz. Hastalarımızın 300-500 kilometre uzağa gitmelerine gerek yok” dedi.

Şikayetlerinin azaldığını ifade eden Abdullah Demirtaş ise; “Hafif felç geçirdim. Cizre’ye, Mardin’e gittim ilaç verdiler bana. 6-7 ay kullanacaksın ve iyileşeceksin dediler. İyi olmadım. Doktora geldim ameliyat gerekli dedi. Bende ameliyat oldum. Allah’a şükür ameliyat çok iyi geçti. Şimdi çok iyiyim. Allah razı olsun çok memnunuz” ifadelerini kullandı.