Kurumumuz Şırnak Devlet Hastanesinde “Sağlık Çocuk” dergisinin dağıtımı Başhekimimiz Uz. Dr. Yakup USLU ve Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Rezan BİRLİK yaptı.
27 Kasım 2018

stant.jpeg
stanttt.jpeg

Sağlık Bakanlığı’nın hazırlamış olduğu Stratejik Planı ile bireyi ve toplumu sağlığa yönelik risklerden korumak, sağlıklı hayat tarzını teşvik etmek ve aynı zamanda bireylerin kendi sağlığı üzerinden sorumluluğunu artırmak için sağlık okuryazarlığı geliştirmek hedeflenmiştir. Bu hedefler doğrultusunda; halk sağlığının korunması ve geliştirilmesi, hastalık risklerinin azaltılması ve önlenmesi ile teşhis, tedavi ile rehabilite edici sağlık hizmetlerinin daha verimli kullanılabilmesi için uyarıcı, bilgilendirici ve eğitici mahiyette materyaller hazırlanmıştır. Bu bağlamda sağlıklı bir gelecek için 7 – 10 yaş çocuklarda sağlık okuryazarlığını ve sağlık bilincini geliştirmek için bilgi, hikâye, bilmece, bulmaca ve görsellerin yer aldığı ücretsiz abone olunabilen “Sağlık Çocuk”adlı dergiyi çıkarmıştır. Şırnak devlet hastanesinde çocuklarda sağlık farkındalığını oluşturabilmek ve derginin tanıtımını yaparak daha fazla sayıda çocuğa ulaşmasını sağlamak için stant kurulup çocuklara Sağlık Çocuk dergisinin dağıtımı yapıldı.