Şırnak 'ta ilk kapalı derin ven trombozu ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi.
01 Eylül 2020

ameliyat 2.png

Şırnak 'ta ilk kapalı derin ven trombozu ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi. Bir hafta önce ani başlayan bacakta şişlik ,karın ağrısı ve genel durum bozukluğu şikayeti ile Beytüşşebap Devlet Hastanesine kaldırılan ve ardından Şırnak Devlet Hastanesine ileri inceleme ve tedavi için sevk edilen hastamızın yapılan incelemeleri sonucu karın alt ana toplardamar ve bacak toplardamarlarının tamamen tıkalı olduğu tespit edildi.Ameliyat hazırlıkları hızlı bir şekilde tamamlanan hastamıza sayılı üniversite ve eğitim araştırma hastanesinde yapılabilen kapalı yöntemle pıhtı parçalama ve eritme işlemi (farmakomekanik trombektomi) kurumumuz kalp ve damar cerrahisi uzmanı Op.Dr.Abdullah Burak Balcı tarafından başarıyla gerçekleştirildi.